چگونه کارگاه شیشه بری راه اندازی کنم؟
برای راه اندازی کارگاه شیشه بری به چه موارد و عناصری نیاز داریم؟ اگر قصد دارید وارد شغل شیشه بری شوید، یکی از سوالات مهمی که برای شروع به کار به پاسخش نیاز دارید همین سوال است. شیشه بری یکی از مشاغل ازاد است که درآمد نسبتا خوبی را برای فرد به ارمغان میآورد. یکی از اولین قدم ها برای شروع این کار خرید ابزار شیشه بری است. اگر تا پایان این مطلب از سایت لیا صنعت ایرانیان همراه ما باشید با این تجهیزات آشنا خواهید شد.
شیشه بری چیست؟
یکی از شغل های مرتبط با ساخت و ساز و تعمیرات ساختمان ها شیشه بری است. در حقیقت هر سازه ای که در آن شیشه به کار رفته باشد میتواند منشا کار و منبع درآمد برای شیشه برها باشد. البته معمولا شیشه برها از ساختمان های کوچکتر کسب درآمد میکنند. شیشه بر کسی است که با انواع شیشه و روش های برش و استفاده از آن آشنایی داشته و می تواند شیشه ها را در ابعاد مختلف برش داده و نصب کند. معمولا شیشه برها فعالیت های خود را در مکانی به نام کارگاه شیشه بری و با استفاده از ابزار شیشه بری و تجهیزات خاص خود انجام میدهند.
کارگاه شیشه بری
عناصر مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه شیشه بری چیست؟
اصلی ترین و مهمترین عنصر مورد استفاده در یک کارگاه شیشه بری همان شیشه است. متخصص شیشه بر باید با انواع شیشه و ویژگی های آن آشنا بوده و تفاوت های آنها را بداند. توجه داشته باشید که روش کار با هر نوع شیشه ای میتواند متفاوت باشد. در ادامه برخی از مهمترین انواع شیشه مورد استفاده در کارگاه شیشه گری را معرفی میکنیم:
شیشه تخت ساده (فلت)
پیش از راه اندازی کارگاه شیشه بری باید از ویژگی های شیشه های مختلف و میزان عرضه و تقاضای انواع شیشه ها اطلاع کسب کرد. شیشه تخت به عنوان ساده ترین و اولین محصول شیشه ای مورد استفاده در کارگاه شیشه بری است. ضخامت این شیشه بین 2 تا 20 میلی متر است. این شیشه مقاوت بسیار پایینی دارد و به راحتی میشکند. معمولا برای شیشه های دوجدار از این نوع شیشه استفاده میشود.
شیشه سکوریت
شیشه های سکوریت از شیشه های مقاومی هستند که در محصولات شیشه ای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال این نوع شیشه در مبلمان ها یا قفسه های شیشه ای، پنجره ها، درب یا پارتیشن شیشه ای و... نیر وجود دارد. این شیشه ها بسیار مقاوم هستند و برش آنها جز در کارگاه های پیشرفته و با دستگاه های مخصوص قابل انجام نیست.
شیشه های لمینت
لمینت که مقاوم ترین نوع شیشه هستند و از آنها در مکان های مختلفی مثل شیشه خودرو، نرده های شیشه ای، ویترین ها و... استفاده میشود. این شیشه لمینت یک لایه طلق میانی دارند. قابل توجه اینکه این نوع شیشه ها نیز به راحتی برش نمیخورند.
شیشه های رفلکس
شیشه هایی هستند که نور را تا حد زیادی مثل آینه بازتاب میدهند و به وفور در نمای خارجی ساختمان ها استفاه میشود. این شیشه قابل برش بوده و در کارگاه ها میتوان آن را تغییر داد.
شیشه های دوجداره
یکی از مهمترین کارگاه های شیشه بری، کارگاه تولید شیشه دوجداره است. استفاده از این شیشه ها خصوصا در شهرهای بزرگ به شدت افزایش یافته و روز و به روز به تعداد سفارش ها اضافه میشود. تولید و تعمیر این شیشه ها باید یکی از اصلی ترین مهارت های شیشه بر باشد.
شیشه آینه
یکی دیگر از شیشه های پر کاربرد که در کارگاه های شیشه بری نیز به وفور یافت میشود شیشه های آینه ای یا همان آینه ها هستند. این شیشه ها در سرویس های بهداشتی و قسمت های مختلف خانه مورد استفاده قرا میگیرند. علاوه بر این آینه دکوراتیو در انواع کلاسیک و مدرن نیز از جمله محبوب ترین انواع شیشه به منظور دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف است.
ملزومات کارگاه شیشه بری
ابزار و تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه شیشه بری چیست؟
برای چنین گارگاهی نیازمند برخی از ابزار، وسایل، تجهیزات و موا مصرفی مثل انواع شیشه هستیم. در ادامه برخی از این موارد و عناصر را با هم بررسی میکنیم.
تجهیزات نگهداری شیشه
در هر کارگاه شیشه بری به مکانی نیاز داریم تا شیشه های برش خورده و حتی شیشه های خام در آن قسمت نگهداری شود. از آنجایی که اکثر شیشه ها شکنندگی بالایی دارند نیاز به برخی از وسایل برای نگهداری ایمن شیشه است. بنابراین یکی از ملزومات کارگاه شیشه ای خرک های ثابت و متحرک انبار شیشه هستند.
میز برش
عملیات برش شیشه باید بر روی یک میز انجام شود. یکی از وسایل لازم برای راه اندازی کارگاه شیه بری، میز برش مناسب است. این میزهای برش ارتفاعی 100 تا 120 سانتی متری دارند. بهتر است میز برش چرخ دار باشد تا بتوان به راحتی آن را جابه جا کرد. میزهای برش در بازار در سه نوع جک دار کمک فنری، ساده و پنوماتیکی یا هیدرولیکی هستند.
پوشش کف کارگاه
برای حفظ ایمنی کارگران بهتر است به هنگام راه اندازی کارگاه شیشه بری به نوع پوشش کف توجه کرد. برای کف یک کارگاه شیشه بری میتوانید از متریال های مختلفی استفاده کنید برخی کف کارگاه را پارکت میکنند و برخی دیگر کل کارگاه چوب بری را موکت میکنند. با توجه به اینکه موکت کمی تردد را کند میکند بهتر است فقط محل های نگهداری شیشه را موکت کنید.
محل نگهداری ضایعات شیشه ای
یکی از ملزومات کارگاه شیشه بری تعبیه محلی است که در آن ضایعات و شیشه های شکسته قرار داده میشوند. بهتر است ضایعات نگهداری شیشه های ساده جدا از سایر انواع باشد. چرا که برای بازیافت شیشه باید این نوع شیشه از دیگر انواع جدا باشد.
ابزارالات لازم برای شیشه بری
ابزار و تجهیزات شیشه بری نیز یکی دیگر از ملزومات راه اندازی شیشه بری است. از جمله این تجهیزات وسایل باید به انواع مترها، الماس شیشه بری قدیمی و جدید، تیغه الماس، مته گردبر، نیش الماس، جداکن و قاپک، خط کش چوبی یا فلزی، الماس برش تی، جعبه ابزارهای معمولی که در آن انبر، پیچ گوشتی، چکش، سیم چین، کاتر و... وجود دارد.
خرید محصولات شیشه ای از لیا صنعت ایرانیان
در این مطلب مواد و عناصر مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه شیشه بری را به شما عزیزان معرفی کردیم. برای راه اندازی چنین کارگاهی علاوه بر تجهیزات و امکانات به یادگیری اصول شیشه بری نیز نیاز دارید. توجه داشته باشید که در این کار هر چه کیفیت عملکرد خود را بالاتر ببرید سود تولید شیشه و شیشه بری برای شما افزایش خواهد داشت. شرکت های تولید کننده بزرگ مثل لیا صنعت ایرانیان نیز با قدم های کوچک شروع به کار کرده و امروز به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان شیشه در کشورمان شناخته میشود. این شرکت توانایی تولید انواع شیشه با بهترین قیمت وکیفیت را داراست.