صنایع شیشه و آینه کاری لیا صنعت ایرانیان

کاربردهای شیشه سکوریت در معماری

31 اردیبهشت ، 1401
گروه لیا صنعت ایرانیان

کاربردهای شیشه سکوریت در معماری آنقدر زیاد است که نمی توان امروز خانه ای را یافت که این متریال مهم در آن کاربردی نداشته باشد. همین الان به اطراف خود نگاه کنید! از شیشه های پنجره گرفته تا قفسه های شیشه ای و حتی پله و نرده شیشه ای امروز نقش مهمی در معماری خانه ها ایفا می کنند.

البته امروز شیشه های سکوریت و لمینتی در معماری و دکوراسیون داخلی کاربرد دارند که بسیار مقاوم تر از شیشه های معمولی هستند. این علاقه و استقبال از شیشه به ویژگی های خاص و منحصر به فرد آن بر می گردد. با شرکت لیا صنعت ایرانیان در ادامه همراه باشید تا به بررسی کاربردهای شیشه سکوریت در معماری بپردازیم.

کاربرد شیشه کوریت در معماریکاربرد شیشه کوریت در معماری

کاربردهای شیشه سکوریت در معماری

در سالهای اخیر تولید کنندگان شیشه های سکوریت با حجم زیادی از سفارش ها روبرو بوده اند. این موضوع نیز به دلیل افزایش تقاضا برای استفاده از شیشه سکوریت در معماری است. اصلی ترین دلیل برای این استقبال را می توان در ویژگی های شیشه، به خصوص شفافیت آن جستجو کرد.

شیشه های سکوریت و شیشه لمینت انواع مختلفی دارند و در طیف بزرگی از سازه های ساختمانی قابل استفاده هستند. این نوع شیشه در مکان هایی استفاده می شود که نیاز به مقاومت بالاتری وجود دارد تا باعث ضرر اقتصادی و خطرات جانی کمتری باشد. اما در معماری ساختمان می توان بخش های مختلفی را از متریال شیشه استفاده کرد.

کاربرد شیشه سکوریت در ساخت درب شیشه ای

درب ها از بخش های مهم و جدانشدنی در ساختمان ها محسوب می شوند. این روزها در ساختمان های مختلفی از شیشه به عنوان در های بخش های مختلف استفاده می شود. درب های اسلایدی و یا کشویی بیشترین کاربرد را در ساختمان ها دارند.

درهای کشویی در حمام، بالکن، تراس و حتی به عنوان پارتیشن قابل استفاده هستند. این درها را می توان در قالب طرح ها، رنگ ها و نقشه های مختلف طراحی کرد. درهای شیشه ای همچنین در شرایطی عایق دما و سر و صدا نیز هستند.

دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید

تفاوت شیشه سکوریت با شیشه معمولی

نحوه تولید شیشه سکوریت به چه شکل می باشد؟

شیشه سکوریت چیست و در چه مکان هایی استفاده می شود؟

پارتیشن های شیشه ای

پارتیشن های شیشه ای نیز از کاربرد های شیشه های سکوریت در معماری داخلی ساختمان ها هستند. پارتیشن های شیشه ای این روزها خصوصا در ادارات و شرکت ها کاربرد زیادی پیدا کرده اند. استفاده از شیشه و پارتیشن شیشه ای بسیار ساده تر از دیوارهای جدا کننده ی آجری و پانل های قابل نفوذ چوبی هستند که در بسیاری از مواقع، وقت، انرژی و هزینه زیادی را از طراحان و اجرا کنندگان می گیرند. این در حالی است که نصب و اجرای پارتیشن های شیشه ای بسیار ساده تر از دیگر گزینه هاست.

مزیت پارتیشن شیشه ای جدا کردن فضا در عین داشتن ارتباط و دید نسبت به محیط است. این نوع شیشه ها پیوستگی بین دو محیط را حفظ کرده و باعث انتقال نور به بخش های مختلف و صرفه جویی از لحاظ مصرف انرژی نیز می شود.

بلوک های شیشه ای

بلوک های شیشه ای بسیار شبیه به پارتیشن های شیشه ای هستند. با این تفاوت که از جنسی مات ساخته شده یا بعد از ساخت سند بلاست شده اند. این بلوک های شیشه ای هم در طراحی داخلی و هم خارجی کاربرد دارند. مزیت مهم بلوک های شیشه ای انتقال نور در عین عدم انتقال تصویر و عدم شفافیت آن است. کاربرد این نوع شیشه در دکوراسیون داخلی به خصوص در طراحی حمام اتاق مستر کاربرد دارد. در حقیقت ظاهر مشبک بلوک شیشه ای می تواند حریم خصوصی شما را حفظ کند و همچنین جذابیت خاصی به محیط ببخشد.

شیشه سکوریت در کاربرد آن در معماریشیشه سکوریت در کاربرد آن در معماری

نرده شیشه ای

نرده شیشه ای نیز در عصر معماری مدرن بسیار پر طرفدار شده است. یکی از کاربردهای شیشه سکوریت در معماری داخلی و خارجی مربوط به هندریل های شیشه ای است که که در عین حفظ جان و جلوگیری از خطرات باعث افزایش دید به محیط، حذف موانع و افزایش انتقال نور می شود. این نرده ها نیز انواع مختلفی دارند و به شکل های متنوعی نصب می شوند.

کف پوش شیشه ای

تصور قدم نهادن بر شیشه ای که در ارتفاع قرار گرفته است کمی دلهره آور است. اما به لطف پیشرفت های زیادی که در صنعت شیشه حاصل شده است، این کاربرد شیشه سکوریت در معماری نیز بسیار پرطرفدار شده است.

شاید کمی ترسناک باشد اما نگران نباشد؛ چرا که این شیشه ها بسیار مقاوم هستند و معماری داخلی را متحول می کنند. از این نوع کف پوش ها بیشتر در مکان های لوکس و مجلل استفاده می شوند اما شما هم می توانید در منزل خود از آنها استفاده کنید؛ به شرطی که فضایی دیدنی در زیر آن داشته باشید.

سقف های شیشه ای

به همان شکلی که از شیشه در کف پوش شیشه ای استفاده می شود، در سقف نیز کاربرد دارند. پیشنهاد این است در مکان هایی که فاقد پنجره هستند و یا می خواهید بیشترین دید را در شب هنگام به آسمان داشته باشید از سقف شیشه ای استفاده نمایید. سقف های شیشه ای می توانند با استفاده بیشتر از نور طبیعی باعث کاهش مصرف انرژی نیز شوند.

پله های شیشه ای

یک پلکان شیشه ای به نظر یک گذرگاه لوکس و رویایی دیده خواهد شد. پله ها را معمولا از چوب، سنگ یا بتن می سازند که مقاومت بیشتری دارد اما ترکیب نرده و پله شیشه ای زیباتر است. اما لازم نیست نگرانی از این کاربرد شیشه در معماری داشته باشید؛ چرا که به اندازه خود بسیار مستحکم است.

آبنما و مبلمان شیشه ای

ابنمای شیشه ای امروزه به جای حوضچه ای سنگین سنگی بسیار محبوب شده اند و به جذابیت معماری داخلی مدرن افزوده اند. این آبنماها فضای زیادی را هم اشغال نمی کند و معمولا به صورت عمودی هستند. تماشای ترکیب آب و شیشه به عنوان دو عنصر شفاف بسیار زیبا و لذت بخش است. همچنین از شیشه سکوریت در دکوراسیون داخلی برای مبلمان شیشه ای نیز استفاده می شود. تا با طرحی مینیمال فضایی متفاوت از محیط خود خلق کند.

شیشه سکوریت در معماری

شیشه سکوریت در معماری

کاربردهای شیشه سکوریت در معماری بیرون ساختمان

نه تنها در دکوراسیون داخلی، بلکه در نمای خارجی نیز می توان از شیشه استفاده کرد. حتما تاکنون برج های بلند شیشه ای را دیده اید. این برج ها در تابش نور خورشید همچمن الماسی می درخشند. اما نه فقط برای زیبایی که استفاده از شیشه در معماری خارجی مزایای دیگری عایق بودن در برابر دما و صدا را نیز دارد و در مقابل اشعه های مورا بنفش نیز مقاومت می کند. نمای شیشه سکوریت نیز انواع مختلفی دارد که کاربردها و انواع آن را با هم مرور می کنیم.

  • نمای شیشه ای فریم لس که فاقد قاب است و پروفیل های فلزی آنها را به هم متصل می کند. برای آب بندی نمای شیشه ای نیز از لاستیک ها استفاده می کنند.
  • نمای شیشه ای کرتین وال هم از کاربرد های شیشه سکوریت در معماری محسوب می شود. که در آن از پروفیل های الومینیومی و لاستیک های آب بندی استفاده می شود. معمولا از شیشه های دو جداره برای این نوع نما استفاده می گردد.
  • یک بالکن شیشه ای از یک دیوار شفاف و کف شیشه ای ساخته شده است. این شیشه ها باید مققاوم ترین نوع باشند تا با گذر زمان و تغییرات آب و هوایی دچار ضعف نشوند.
  • نمای شیشه ای اسپایدر نیز از جذاب ترین کاربردهای شیشه در معماری است. در این نما شیشه ها با یک چنگک در کنار هم نگهداری می شوند. معمولا از شیشه لمینت برای استفاده در این نما بهره می برند.

مزایای کاربردهای شیشه سکوریت در معماری

اما چرا از شیشه در معماری ساختمان خود استفاده کنیم؟ استفاده از شیشه چه مزایایی در مماری دارد؟ در پاسخ این سوالات باید گفت شیشه های سکوریت و لمینت مقاومت بالایی دارند و باعث افزایش ایمنی در ساختمان شما می شوند.

افزایش استفاده مفید از انرژی گرمایی و روشنایی آفتاب و محیط پیرامون نیز مزیت دیگر شیشه است. شیشه یک لایه محافظ در برابر اشعه های مضر تابیده شده از طرف خورشید است و جنس آن قابلیت بازیافت داشته و دوست دار محیط زیست است. شفافیت، نورپردازی، زیبایی ظاهری محیط و تنوع شکل و رنگ نیز از دیگر مزیت های کاربرد شیشه است.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfUqiMbAAAAALrl4evPK2OZmc91J9U3OPD7P4TE