صنایع شیشه و آینه کاری لیا صنعت ایرانیان

نرده شیشه ای دفنی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

09 آبان ، 1402
گروه لیا صنعت ایرانیان

شاید شما نیز تا به حال نرده‌ها یا دیوارهای محافظ شیشه‌ای را در مراکز تجاری دیده باشید. این سازه‌ها که با نام نرده شیشه ای دفنی شناخته می‌شوند، یکی از جذاب‌ترین انواع محافظ‌ هستند که علاوه بر زیبایی استحکام خاصی هم دارند. در این مقاله، با این نوع نرده شیشه ای بیشتر آشنا خواهید شد.

نرده شیشه ای دفنی چیست؟

نرده شیشه ای دفنی، که آن را با نام‌های دیگری‌ مانند هندریل شیشه‌ای یا نرده شیشه ای توکار نیز می‌شناسند، سازه‌ای مدرن است که تمامی قطعات آن به غیر از شیشه‌ها به صورت مخفی در ساختمان‌ تعبیه می‌شود. قطعات، اتصالات و حتی پروفیل این نرده‌های شیشه‌ای در معرض دید نیست و بیننده تنها قادر است شیشه‌ها و کاورهای آلومینیومی روی زمین را ببیند. نکته جالب توجه در این نرده‌ها آن است که به دلیل ضخامت و کیفیت استاندارد شیشه، هیچ خطری افراد را تهدید نمی‌کند؛ البته به شرط آنکه در تهیه آن همه نکات اصلی در نظر گرفته شود‌.

استانداردهایی که برای این کار مدنظر قرار دارد، بر اساس معیارهای اروپایی تعیین می‌شود. برای مثال حداکثر وزن قابل تحمل نرده های شیشه ای دفنی در ساختمان‌های مسکونی، 150 کیلوگرم است؛ درحالی‌که در مکان‌هایی که احتمال برخورد ضربه بیشتر است به ۳۰۰ کیلوگرم در هر متر مربع افزایش پیدا می‌کند. مراکز تجاری، فودکورت‌ها یا سالن‌های سینما از جمله این موارد هستند.

نرده شیشه ای دفنی را می‌توان زیرمجموعه‌ای از نرده های شیشه ای کامپوننت دانست. خود شیشه‌ها معمولا از جنس شیشه سکوریت هستند که ضخامتی بین 10 تا 15 میلیمتر دارند و در عمق 16 سانتی‌متری به کار می‌روند. در واقع پایۀ U شکلی که شیشه‌ها را نگه می‌دارد، در این عمق قرار گرفته و باید شیشه‌هایی تا ارتفاع 110 تا 150 سانتی‌متر را تحمل کند. 

یوچنل‌های نگهدارنده‌ای که در کف ساختمان قرار می‌گیرند، دارای شیارهای U شکلی است که باعث می‌شود تا شیشه در آن ثابت شود‌. برای اتصال این نرده‌ها از پایه عمودی استفاده نمی‌شود و تمامی قسمت‌های آن از شیشه درست شده است. 

نرده شیشه ای دفنی یا توکار

عکسی از نرده‌ شیشه‌ای دفنی یا توکار

روش نصب نرده شیشه ای دفنی چگونه است؟

روش نصب نرده شیشه ای دفنی با نحوه نصب نرده شیشه ای به صورت کلی، تفاوتی ندارد؛ بااین‌حال اولین نکته‌ای که باید در نظر بگیرید، این است که این نرده‌ها از چه اجزایی تشکیل شده‌اند. پس از آن می‌توان نکات نصب را نیز در نظر گرفت. این اجزا عبارتند از:

  • پروفیل‌های آلومینیومی که شکلی ناودانی داشته و به عنوان راهنما مورد استفاده قرار می‌گیرند. 
  • قطعات نگهدارنده شیشه که از جنس آلومینیوم هستند.
  • اتصالات داخلی که امکان ثابت کردن شیشه را فراهم می‌کنند.‌
  • انواع پیچ‌‌ها و رول بولت‌هایی که در اتصال نرده به دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
  • نوارهای درزگیر
  • پروفیل درپوش
  • قطعات آلومینیومی که در ابتدا و انتها قرار داده می‌شود.

 برای نصب نرده شیشه ای دفنی باید از پنل‌هایی استفاده کرد که در قسمت انتهایی آن ۴ عدد سوراخ وجود دارد.‌ این ۴ منفذ به شیشه‌ها کمک می‌کند که به دیوار یا هر محل دیگری که مورد نیاز است متصل شوند.‌ برای اینکه بتوان این سازه را به درستی در محل مورد نظر نصب کرد، باید به تراز بودن آن دقت شود. برای این کار، ابتدایی‌ترین اقدام آن است که زیرسازی با توجه به نکات اصولی انجام شود.

روش نصب هندریل شیشه ای توکار شباهت زیادی با نصب نرده شیشه ای اکسپوز دارد؛ با این تفاوت که پروفیل‌های نرده‌های توکار را در درون زمین تعبیه می‌کنند. به همین دلیل آنچه اهمیت دارد این است که قبل از اینکه سازه به انتها برسد یا کف کار گذاشته شود، باید پروفیل‌های داخلی تعبیه شده و سپس کار نمای داخلی یا خارجی به اتمام برسد. با این حال روش نصب این شیشه‌ها را می‌توان به شرح زیر دانست:

  • تعیین فضای مناسب در کف قبل از پایان کار ساختمان‌سازی؛
  • نصب پروفیل نگهدارندۀ U شکل به صورتی که تراز باشد و لبۀ بالایی آن با کف ساختمان در یک سطح قرار گیرد؛
  • نصب قطعات اصلی نگهدارندۀ شیشه در فواصل معین و بر اساس مشخصات فنی؛
  • فیکس و ثابت کردن قطعات برای قرار دادن شیشه درون آن‌ها؛
  • نصب و جایگذاری شیشه‌ها؛
  • نصب یراق‌آلات برای فیکس کردن شیشه‌ها؛
  • تراز کردن شیشه‌ها؛
  • نصب کاورهای دوطرفه و نوار آب‌بندی برای مقاومت نرده شیشه ای دفنی در برابر رطوبت؛
  • نصب هندریل (دستگیره نرده) روی شیشه‌ها.

کاربردهای نرده شیشه ای دفنی

نرده شیشه ای دفنی کاربردهای فراوانی دارد و می‌تواند در مکان‌های متفاوت و برای مصارف متنوعی استفاده شود. برای مثال، شما می‌توانید از این شیشه‌ها در پله، تراس یا بالکن استفاده کنید. تفاوتی ندارد که این نرده‌های شیشه‌ای را برای فضای داخلی یا خارجی نیاز دارید؛ در هر حال نرده شیشه ای توکار گزینۀ خوبی است که می‌تواند برای جداسازی مکان‌ها و فضاها از یکدیگر نیز استفاده شود. 

اگر فضایی که دارید کوچک است، حتما از این نرده‌ها بهره ببرید؛ زیرا هم اجازه می‌دهند از مکانی که در اختیار دارید، نهایت استفاده را ببرید و هم باعث بزرگ‌تر دیده‌شدن فضای داخلی می‌شوند. آخرین کاربرد نرده شیشه ای دفنی که افراد بسیاری را به خود علاقمند کرده است، استفاده در مکان‌هایی است که رو به چشم‌اندازهای زیبایی هستند. به همین دلیل در اغلب ویلاهای شمالی یا کلبه‌های رو به جنگل از نرده شیشه ای توکار استفاده می‌شود.

کاربردهای نرده شیشه ای دفنی در تراس

عکسی از کاربرد نرده شیشه‌ای دفنی در تراس 

مزایای نرده شیشه ای دفنی

نرده شیشه ای دفنی مزایای بسیار زیادی دارد که می‌تواند استفاده از آن را توجیه‌ کند. این شیشه‌ها نه‌تنها بسیار مقاوم بوده و از ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند؛ بلکه در طول سال‌ها نه از نظر شکل و نه از لحاظ رنگ تغییری نمی‌کنند. شما می‌توانید از این نوع نرده در هر شرایط آب‌وهوایی استفاده کنید و مطمئن باشید که سرما و گرمای زیاد هیچ آسیبی به آن‌ها نمی‌زند.‌ 

دیگر مزیت نرده شیشه ای دفنی نسبت به سایر انواع نرده، این است که اغلب از جنس شیشه لمینت یا سکوریت هستند؛ درنتیجه ایمنی بسیار بالایی دارند و به‌راحتی نمی‌شکنند. همچنین اتصالات و یراق‌آلات آن از جنس استیل ضدزنگ است. بنابراین در برابر رطوبت مقاوم بوده و در محیط‌های مرطوب آسیب نمی‌بینند.

انواع پایه برای نرده شیشه ای دفنی

پایه‌هایی که برای نرده شیشه ای دفنی استفاده می‌شود، انواع مختلفی دارند و بر اساس جنسشان دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه انواع نرده شیشه ای دفنی را بر اساس پایۀ آن‌ها معرفی خواهیم کرد.

پایه آلومینیومی

آلومینیوم به کار رفته در این پایه بیلت فابریک با آلیاژ ۶۰۶۳ است. این پایه‌ها که باید فواصل استاندارد داشته باشند، به کمک ریلی که در داخل زمین قرار دارد، ثابت می‌شوند‌. برای این نوع نرده شیشه ای لازم است ریل آن قبل از نازک‌کاری ثابت شود.

پایه یو چنل

یوچنل‌ها فولادی هستند و به کمک بست‌های مخصوص در زمین ثابت می‌شوند. شیشه در داخل شیار U شکل قرار می‌گیرد و در نهایت با کمک کاور پایه تکمیل می‌شود. کاورهایی که برای یوچنل مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند از جنس آلومینیوم براق یا خش‌دار و در رنگ‌های دلخواه وجود داشته باشند.

قیمت نرده شیشه‌ای دفنی تحت تاثیر چه عواملی است؟

عوامل متعددی بر قیمت نرده شیشه ای توکار تاثیر می‌‌گذارند که اولین آن‌ها نرخ ارز است. باید بدانید که تغییر این نرخ می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد؛‌ با این‌حال هرچه‌ کیفیت متریال استفاده شده بهتر باشد، هزینه ساخت نرده شیشه ای دفنی نیز بیشتر خواهد بود.

یکی دیگر از عوامل موثر متراژ مورد نظر شما است. بسته به متراژ و البته ضخامتی که مدنظر دارید، قیمت شیشه می‌تواند متغیر باشد. سکوریت و لمینت بودن‌ شیشه نیز در کنار عوامل مهمی مانند جنس و مدل یراق‌آلات و اتصالات نگهدارنده می‌توانند قیمت نهایی را افزایش یا کاهش دهند. 

نرده شیش ای دفنی؛ انتخابی زیبا و ایمن

نرده شیشه ای دفنی یکی از انواع سازه‌های زیبایی است که این روزها در ساختمان‌سازی مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. این ابزار علاوه بر کاربردهای فراوان، مزایای بسیار زیادی هم دارند که در این مقاله به آن اشاره کرده‌ایم.

شما می‌توانید سفارش تولید و نصب نرده شیشه ای مورد نظر خود را به کارشناسان متبحر و مجرب لیا صنعت ایرانیان بسپارید. مطمئن باشید که دوام بالای محصول و عمر طولانی آن اعتماد شما را جلب خواهد کرد.

سوالات متداول:

1. نرده شیشه ای دفنی چیست؟

این نرده یکی از انواع نرده های شیشه ای است که پایه و یراق‌آلات آن در داخل ساختمان پنهان می‌شود.

2. نرده شیشه ای توکار بهتر است یا روکار؟

این انتخاب به خواسته‌ها و نیاز شما بستگی دارد. بااین‌حال توصیه می‌کنیم برای نصب نرده در مراکز تجاری و اداری و یا فضای داخلی ساختمان‌های مدرن که در معرض دید قرار دارند، از نرده شیشه ای توکار یا دفنی استفاده کنید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfUqiMbAAAAALrl4evPK2OZmc91J9U3OPD7P4TE