صنایع شیشه و آینه کاری لیا صنعت ایرانیان

چگونه شیشه ها را عایق صوتی کنیم

22 آذر ، 1401
گروه لیا صنعت ایرانیان

عایق بندی صوتی شیشه ها و طریقه انجام آن همیشه از جمله سوالاتی است که در مورد شیشه ها بسیار قابل توجه است. با گسترش شهرنشینی، آلودگی های صوتی تبدیل به یکی از دغدغه های شهرنشینان شد. امروزه آلودگی های صوتی در برخی از مناطق شهری به قدری بالا رفته است که باعث شده بسیاری از صنایع مرتبط با ساختمان به سمت تولید محصولاتی حرکت کنند که در برابر صدا عایق باشند.

عبور کمتر سر و صدا از در و پنجره و حتی دیوار با آرامش بیشتر شهرنشینان رابطه مستقیمی دارد. در این مطلب از شرکت لیا صنعت ایرانیان در مورد عایق بندی صوتی شیشه ها توضیحاتی ارائه می دهیم.

عایق بندی انواع شیشهعایق بندی انواع شیشه

عایق بندی صوتی شیشه ها به چه شکل است؟

پر استفاده ترین نوع شیشه در ساختمان ها شیشه های تک جداره معمولی هستند که ارزان ترین و ساده ترین نوع شیشه هستند. این شیشه ها عایق ضعیفی در برابر سرما و گرما هستند. همچنین شیشه های تک جداره میزان صوت قابل وجهی را نیز از خود عبور می دهند. گرچه عایق بندی صوتی پنجره نیز بسیار مهم است، اما روش های مختلفی برای اکوستیک کردن شیشه ها وجود دارد که در ادامه سعی می کنیم این روش ها را با هم بررسی کنیم.

عایق بندی صوتی شیشه با افزایش ضخامت

یکی از راه های اثبات شده برای اینکه عایق صوتی شیشه ای افزایش پیدا کند، افزایش دادن ضخامت و قطر شیشه مورد نظر است. شیشه های معمولی قطری کمتر از 5 میلیمتر دارند. اما اگر سعی کنید از شیشه های ساده اما قطورتر استفاده کنید میزان نفوذ صدا از شیشه پنجره جدید شما کمی کاهش خواهد داشت. البته این بهینه ترین و کاربردی ترین روش برای عایق بندی صوتی شیشه ها نیست اما در تلفیق با سایر روش ها می تواند نسبتا موثر باشد.

استفاده از روکش های عایق صدا برای شیشه

روکش هایی در بازار وجود دارند که خاصیت عایق بودن در برابر صوت را دارند. معمولا این روکش ها یک لایه چسبی دارند و بر روی محل نصب می شوند. شما می توانید برای آکوستیک کردن شیشه خود از این روکش ها استفاده کنید. گرچه این روکش ها در دو نوع مات و شفاف وجود دارند اما بهتر است در مواقعی از این روش استفاده کنید که شفافیت و دید واضح شیشه برای شما از درجه اهمیت کمتری برخوردار است.

دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید

علت بخار كردن شيشه خانه

روش شکستن شیشه ضد گلوله

ایجاد عایق صوتی با دو جداره کردن شیشه ها

شیشه های دو جداره ضد صدا بهترین گزینه برای عایق بندی کردن صوتی شیشه ها هستند. این شیشه ها اولین نوع از شیشه های عایق در برابر صدا محسوب می شوند. دوجداره ها از دو لایه شیشه 4 الی 6 میلیمتری ساخته شده اند که در بین آنها اسپیسر قرار گرفته است تا بین دو لایه شیشه فاصله ای چند میلیمتری ایجاد کند.

فضای خالی بین دو شیشه نیز با گاز مخصوص پر شده و از مواد رطوبت گیر نیز در آن استفاده می شود. البته باید توجه داشته باشید که شیشه دوجداره با کیفیت و سالم عایق بهتری در مقابل نفوذ سر و صدا هستند.

استفاده از شیشه های سکوریت

شیشه های سکوریت به دلیل تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند ساخت آنها به طور معمول کمی در برابر صدا عایق تر از شیشه های معمولی هستند. این شیشه ها علاوه بر عایق صوتی در برابر ضربه و فشار نیز مقاومت خوبی دارند. توجه داشته باشید که شیشه سکوریت نیز هر چه ضخیم تر شوند صدا را کمتر از خود عبور می دهند.

آکوستیک کردن شیشه ها با استفاده از شیشه لمینت

شیشه ها امروزه انواع مختلفی دارند. یکی از این نوع شیشه ها، شیشه لمینت است که از دولایه شیشه چسبیده به هم به علاوه یک طلق میانی ایجاد شده است. استفاده از شیشه های لمینت نیز به دلیل وجود طلق (که به عنوان یک عایق محسوب می شود) در آن می تواند تا حدی در مقابل سر و صدا مقاومت کند. لمینت ها نیز انواع محتلفی دارند. نوع چند لایه و ضخیم آن می تواند تا حد بیشتری در برابر صدا مقاوم باشد.

نحوه آکوستیک کردن انواع شیشهنحوه آکوستیک کردن انواع شیشه

دیگر روش های عایق صوتی کردن شیشه ها

روش هایی که گفته شد مستقیما به خود شیشه مرتبط بود اما روش های دیگری نیز برای آکوستیک کردن شیشه ها وجود دارد. که می تواند مکمل روش های قبلی بوده و یا حتی به شکل جداگانه مورد اسفاده قرار گیرد. این روش ها شامل موارد زیر است.

استفاده از پرده عایق صدا

حتما متوجه شده اید که در خانه های دارای پرده صدا کمتر پخش می شود. به طور کلی پرده های معمولی هم خاصیت آکوستیک کردن محیط اطراف خود را دارند. اما نوعی از پرده ها وجود دارند که اختصاصا برای عایق صوتی کردن مورد استفاده قرار می گیرد. هر چه پرده ها ضخیم تر باشند، عبور صدا از آن کمتر می شود. بنابراین یکی از راه های کاهش ورود صدا از شیشه، استفاده از پرده های آکوستیک یا ضخیم در برابر آن است.

استفاده از رنگ برای آکوستیک کردن شیشه ها

شاید تعجب کنید اما استفاده از رنگ هم می تواند یک عایق صوتی در برابر صدا باشد. البته منظور پاشش رنگ بر روی شیشه نیست، بلکه رنگ آمیزی محیط با استفاده از این رنگ های مخصوص است که می تواند نوعی عایق صوتی شیشه باشد.

درزگیرهای عایق صوتی

یکی از راه های ورود صدا به داخل خانه از طریق پنجره های شیشه ای است. اما نباید همه چیز را به پای خود شیشه نوشت. بلکه قاب پنجره های شیشه ای نیز نقش قابل توجهی در نفوذ صدا به داخل خانه دارند. اگر می توانید قاب پنجره خود را تعویض کرده و نوع آکوستیک آن را خریداری و نصب کنید، بهتر است این کار را انجام دهید.

اما اگر قصد تعویض قاب شیشه را ندارید باید فکری به حال آنها کنید. درزگیری قاب پنجره شیشه ای با درزگیرهای عایق صوتی و رنگ آمیزی آن با رنگ آکوستیک یکی از راهکاری های تبدیل شیشه به عایق صوتی شیشه ای است.

استفاده از سایه بان بیرونی یا کرکره

برای ضد صدا کردن روش های مختلفی وجود دارد. یکی دیگر از این روش ها، استفاده از سایه بان ها در بخش بیرونی پنجره شیشه ای است. اما اگر نمی توانید از سایه بان استفاده کنید، می توانید از کرکره های داخلی استفاده کنید. به طور معمول هر لایه ای که به شیشه اضافه شود، می تواند تا حد زیادی از نفوذ سر و صدا جلوگیری به عمل آورد.

روش های عایق کردن شیشهروش های عایق کردن شیشه

خرید شیشه های دوجداره آکوستیک از لیا صنعت ایرانیان

در این مطلب چند راهکار برای پاسخ به سوال چطور شیشه ها را عایق صوتی کنیم ارائه شد. بدون شک استفاده از شیشه های دو جداره عایق صوتی یکی از بهترین و به صرفه ترین روش ها برای کاهش ورود سر و صدا و نویز های خارجی به داخل منزل است.

البته شیشه های دوجداره مختلفی در بازار وجود دارند که هر کدام ویژگی های خاص و کیفیت ساخت متفاوتی دارند. توصیه می شود برای اینکه یک عایق صوتی شیشه ای داشته باشید، از شیشه های دوجداره لیا صنعت ایرانیان استفاده کنید. محصولات این شرکت شناخته شده بوده و دارای گارانتی معتبر می باشد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfUqiMbAAAAALrl4evPK2OZmc91J9U3OPD7P4TE