صنایع شیشه و آینه کاری لیا صنعت ایرانیان

شیشه سکوریت چه تفاوتی با شیشه معمولی دارد؟

15 آذر ، 1402
گروه لیا صنعت ایرانیان

آیا قصد خرید شیشه سکوریت را دارید؟ آیا نام آن را شنیده‌اید و می‌خواهید از تفاوت شیشه سکوریت و معمولی بدانید؟ آیا می‌دانید این دو نوع شیشه چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با یکدیگر دارند؟

در این مقاله به همۀ این پرسش‌ها پاسخ داده شده و دربارۀ فرق شیشه سکوریت با معمولی صحبت خواهیم کرد. پس برای پاسخ به سوالات خود، همراه ما باشید.

تعریف شیشه ساده و شیشه سکوریت

اولین گام برای اینکه تفاوت شیشه سکوریت و معمولی را بشناسید، این است که بدانید هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند. به‌همین‌دلیل در ادامه، این دو نوع شیشه را تعریف کرده و با ماهیتشان آشنا خواهیم شد.

شیشه ساده چیست؟

منظور از شیشه ساده یا خام، دقیقا ابتدایی‌ترین حالتی است که پس از تولید به آن دست پیدا می‌کنیم. ضخامت این نوع شیشه متغیر بوده و متناسب با نیاز مشتری می‌تواند متفاوت باشد. شیشه ساده که دو حالت فلوت یا سوپر کلیر را شامل می‌شود، در واقع شکننده‌ترین نوع شیشه است. روی شیشه ساده عملیات مختلفی انجام می‌شود تا به انواع دیگر شیشه تبدیل شود.

در این شیشه‌ها ناخالصی بسیار زیاد است؛ در نتیجه چون شفافیت بالایی ندارند به شیشه سبز هم شناخته می‌شوند. در بین انواع شیشه ساده، میزان ناخالصی شیشه‌های سوپر کلیر پایین‌تر و سبزی آن‌ها کمتر است. بنابراین به‌طورکلی شیشه‌های بهتری بوده و نسبت به شیشه‌های فلوت، باکیفیت‌تر هستند.

شیشه ساده چیست

عکسی از شیشه ساده

شیشه سکوریت چیست؟

برای شناخت تفاوت شیشه سکوریت و معمولی باید به نحوۀ تولید آن اشاره کنیم. این شیشه، که با نام‌های میرال، نشکن و یا Tempered Glass نیز شناخته می‌شود، از همان شیشه خام (معمولی) تولید شده و تنها روند پرداخت آن متفاوت است.

 برای تولید شیشه سکوریت باید قبل از هر اقدامی شیشۀ خام را به اندازه و ابعاد مورد نظر برش داده و سپس سوراخکاری کرد. پس از آن باید به کوره‌های مخصوص رفته و و گرما ببیند تا به شیشه مورد نظر تبدیل شود. در طول این فرآیند، شیشۀ خامِ برش‌خورده را تا مرز 700 درجه گرم کرده و پس از آن، با سردشدن یکباره به شیشه سکوریت تبدیل می‌کنند. حال که می‌دانید شیشه سکوریت چیست می‌توانیم به بررسی تفاوت ویژگی‌های آن با شیشه معمولی بپردازیم.

تفاوت های شیشه معمولی و سکوریت

همانطور که در توضیح ماهیت دو شیشه خواندید، روش تولید شیشه سکوریت با شیشه معمولی بسیار متفاوت است. با این حال همین امر موجب ایجاد تفاوت‌های بسیار دیگری می‌شود که باید به آن‌ها نیز توجه کنید. فرق شیشه سکوریت با معمولی عبارت است از:

1) تفاوت مقاومت شیشه سکوریت و معمولی

حتما حدس می‌زنید که کدام یک از دو شیشه مقاوم‌تر است. بله! درست است. شیشه سکوریت حدود 4 برابر بیشتر از شیشه معمولی در برابر ضربه، تغییرات دمایی و رطوبت مقاومت دارد و این به دلیل روش تولید این شیشه است. درنظر داشته باشید که حتی اگر ضخامت شیشه معمولی بیشتر باشد، مقاومت شیشه سکوریت بالاتر است.

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی

مقاومت پایین شیشه معمولی در مقایسه با شیشه سکوریت

2) امکان برش مجدد

یکی از ویژگی های شیشه معمولی این است که می‌توانید بارها و بارها آن‌ها را برش بزنید و مطمئن باشید که هیچ آسیبی نخواهد دید. برخلاف آن‌ها شیشه سکوریت به هیچ عنوان این قابلیت را ندارد. به عبارت ساده، پس از سکوریت شدن شیشه هر نوع برش یا سوراخکاری منجر به آسیب دیدن و شکستن آن می‌شود. به‌همین‌دلیل این مرحله باید قبل از هر فرآیند دیگری انجام شود. 

3) تفاوت ایمنی شیشه سکوریت و معمولی

منظور از ایمنی مقاومت در برابر ضربه نیست؛ بلکه بیشتر به حالتی اشاره دارد که پس از شکستن برای شیشه رخ می‌دهد. شیشه معمولی پس از شکسته شدن به قطعات بسیار تیز و بزرگی تبدیل می‌شود که می‌توانند خطرناک باشند. این در حالی است که شیشه سکوریت پس از شکستن به قطعات ریز و غیربرنده تقسیم شده و سلامتی افراد را تهدید نمی‌کند. 

4) تفاوت هزینه شیشه سکوریت و معمولی

بی‌شک می‌توانید پیش‌بینی کنید به دلیل عملیاتی که بر روی شیشه سکوریت انجام می‌شود، قیمت آن بیشتر از شیشه میرال خواهد بود. این قیمت می‌تواند متناسب با ضخامت یا ابعاد شیشه بیشتر یا کمتر باشد. با این حال شیشه میرال مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

شباهت شیشه سکوریت و معمولی

اگر بخواهیم دو شیشه سکوریت و معمولی را بهتر بشناسیم، بهتر است به شباهت‌های این دو نیز اشاره کنیم. مهم‌ترین شباهت‌های شیشه میرال و معمولی عبارتند از:

5) وزن شیشه سکوریت و معمولی

درصورت برابر بودن ابعاد و ضخامت شیشه سکوریت و معمولی، وزن این دو هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد. تصور سنگین‌تر بودن شیشه سکوریت، باوری اشتباه است. چراکه حرارت‌دادن آن وزن شیشه را تغییر نمی‌دهد.

6) میزان شفافیت شیشه سکوریت و معمولی

همانطور که عملیات آماده سازی وزن شیشه سکوریت را تغییر نمی‌دهد، باعث تغییر رنگ آن‌ها نیز نخواهد شد. به همین دلیل از نظر رنگ و شفافیت هر دو کاملا یکسان هستند.

کاربردهای شیشه سکوریت

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی در کاربردی است که دارند. شیشه‌های معمولی به دلیل مقاومت کمی که دارند، نمی‌توانند در هر جایی استفاده شوند. اما کاربردهای شیشه سکوریت با شیشه‌های خام قابل مقایسه نیست و در موارد ویژه‌ای می‌توان از آن استفاده کرد. در ادامه با این کاربردها بیشتر آشنا خواهید شد.

لوازم منزل

ظروفی که درون فر یا ماکروویو قرار می‌گیرند باید سکوریت باشند تا بتوانند دما را تحمل کنند و در هنگام داغ شدن نشکنند. از طرفی شیشه رومیزی نیز باید محکم و نشکن باشد و می‌تواند از سکوریت تهیه شود. 

خودروسازی

شیشه خودرو باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد تا هنگام بروز حوادث، آسیبی به سرنشینان وارد نکند. برای این منظور، شیشه سکوریت گزینۀ بسیار مناسبی خواهد بود. البته از این نوع شیشه بیشتر برای پنجره خودرو استفاده می‌شود.

ساختمان سازی

برای ایمنی بیشتر در بسیاری از موارد مانند شیشه بالکن یا برخی از قسمت‌های ساختمان که احتمال خطر و آسیب رسیدن به افراد در اثر زلزله یا آتش سوزی بیشتر است، از شیشه سکوریت استفاده می‌شود. این شامل موارد زیر است:

  • نمای شیشه‌ای در قسمت بیرونی ساختمان
  • بالکن
  • پنجره
  • پله
  • محافظ شیشه‌ای
  • درب شیشه‌ای
  • دیوار شیشه‌ای

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی

استفاده از شیشه سکوریت در بالکن

نحوه تشخیص شیشه سکوریت از معمولی

قطعا ویژگی‌های و نحوۀ ساخت یک شیشه نمی‌تواند برای تشخیص نوع آن کمک چندانی کند. بنابراین، باید از راه‌های زیر استفاده کرد تا بتوان تفاوت شیشه سکوریت و معمولی را تشخیص داد:

  • اگر امکان شکستن شیشه را دارید، تکه‌ای از آن را بشکنید تا از نوع خرده‌های شیشه جنس آن را تشخیص دهید.
  • یک شیشه تیره را پشت شیشه مدنظر قرار دهید. اگر شیشه سکوریت باشد، شیشۀ تیره را به صورت دایره‌های رنگی خواهید دید؛ اما از پشت شیشه معمولی، شیشه تیره هیچ تغییری نخواهد کرد.
  • با استفاده از الماس روی گوشه‌ای شیشه خط بیندازید. اگر شیشه سکوریت باشد، مقاومت بالایی دارد و خط نمی‌افتد.
  • شیشه سکوریت هیچگونه موجی ندارد و کاملا صاف است. هرگونه موج نشان دهنده این است که شیشه سکوریت نیست.

خرید شیشه سکوریت و معمولی با بهترین قیمت

برای خرید شیشه لازم است با انواع آن آشنا باشید و بدانید که هرکدام چه ویژگی‌ها و مزایایی دارند و در کجا می‌‌توانند بهتر مورد استفاده قرار گیرند. تفاوت شیشه‌ سکوریت و معمولی سبب به‌وجودآمدن ویژگی‌های خاصی در این نوع شیشه شده و کاربردهای فراوانی به آن بخشیده است. اما به جز نوع شیشه، کیفیت ساخت آن نیز مهم است. به‌همین‌علت توصیه می‌کنیم برای خرید شیشه سکوریت یا انواع دیگر شیشه به تولیدکننده‌ها و فروشندگان معتبری همچون لیا صنعت مراجعه کنید.

شما از شیشه میرال در کجا استفاده خواهید کرد؟ اگر قبلا از آن استفاده کرده‌اید، به‌نظرتان چه مزایا یا معایبی دارد؟ لطفا برایمان بنویسید تا به دیگر خریداران این محصول نیز کمک کرده باشید.

سوالات متداول:

1. شیشه سکوریت چیست و چه تفاوتی با شیشه معمولی دارد؟

شیشه میرال یا سکوریت یا نشکن، از شیشه معمولی تولید می‌شود؛ بااین‌تفاوت که در دمای بسیار بالا حرارت دیده و مقاومت آن افزایش یافته است.

2. شیشه سکوریت بهتر است یا شیشه معمولی؟

این مساله به کاربرد شیشه بستگی دارد. اگر هدف امنیت ساکنین باشد، شیشه سکوریت گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfUqiMbAAAAALrl4evPK2OZmc91J9U3OPD7P4TE